Kinkkupiirakka

Tämä resepti on alunperin Hellapoliisin kirjasta Pikkusuolaisaa. Olen sitä muuttanut ihan hitusen. Tämä oli kyllä ihan taivaallisen hyvää. Tätä on pakko tehdä toistekin. 600 g lehtitaikinalevystä tulee uunipellilleni piirakkaa.




Ainekset:
600 g lehtitaikinalevy
n. 300 g saunapalvikinkkua
2 kevätsipulia varsineen
½ punainen paprika
200 g paprika-chilituorejuustoa
2,5 dl sipulikermaa
200 g emmentaljuustoraastetta
2 kananmunaa
paprikajauhetta 

Ostin lehtitaikinan valmiina. Paketissa oli sulatus aika reilu tunti, mutta itselläni taisi mennä parikin tuntia sen sulattamiseen. Sulamisen jälkeen kaulin taikinaan hitusen suuremmaksi, jotta se oli uunipellin kokoinen.

Seuraavaksi silppusin kinkun, kevätsipulin ja paprikan. Käytin kevätsipulista sekä sipuliosat, että varret. Nämä kaikki kolme ainesta sitten levitin uunipellille taikinan päälle.

Sekoittelin tuorejuustoa hetken aikaa haarukalla vähän löysemmäksi ja kaadoin sen kulhoon kerman kera. Lisäsin joukkoon juustoraasteen, kananmunat ja paprikajauhetta. Kaikki ainekset vaan nopeasti sekaan ja sitten taikinan ja täytteen päälle pellille.

Paistoin 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Pienempikin paistoaika saattaa riittää, ohjeessa taisi olla 30 minuuttia. Oma uunini vaatii yleensä pidemmän paistoajan. Puolen tunnin kohdalla piirakka alkoi olla sen verran ruskeaa, että peitin sen leivinpaperilla.

Helppoa, nopeaa ja hyvää. Kannattaa kokeilla. Sopii myös pakastettavaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä