Servettien taittelua

Nyt täytyy heti myöntää, että olen todella huono servettien kanssa. Tyttäreni on tarjoilija ja äitini on ammatiltaan kokki. Minä olen pudonnut välistä kokonaan pois. Mutta tänään opettelin tällaisen jutun.

Kauniinpi tästä tulisi ehdottomasti yksivärisellä servetillä. Käytin kokeilussa kuitenkin tällaista ihanan pirteää jouluista servettiä.


Käänsin servetin ensin kokonaan nurin päin. Aukeavan taitoksen pitää osoittaa vasemmalle ja itsestä poispäin. En tiedä kuinka hyvin se tuosta alemmasta kuvasta näkyy.


Seuraavaksi servetin ylempi kerros taitetaan kulmittain alaspäin.


Käännä liina nyt nurinpäin. Tämän jälkeen käännä oikeaa reunusta kolmanneksen verran kohti keskustaa.


Taita vasen reuna oikean reunan päälle. Työnnä alakulma nurkassa olevaan pieneen kolmioon.



Käännä liina taas toisin päin. Nyt voit sujauttaa ruokailuvälineet servetin sisään. Tämä tulee olemaan meidän joulukattauksen servettitaittelu. En kylläkään käytä tuota punaista servettiä, vaikka se onkin mielestäni todella kauniin värinen. Meillä on tänä jouluna päävärinä sininen, ainakin ensimmäisessä kattauksessa eli aattona.



Tapaninpäivän vieraita ajatellen en ole vielä ihan varma millaisen pöytäliinan tulen laittamaan. Ruokailemassa on mukana meidän pieni ihana ikiliikkuja, jonka jäljiltä pöytäliina on yleensä kaikkea muuta kuin puhdas.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä