Vuosittainen lammaspäivä

Vuosittainen lammaspäivä tänään. Etuajassa, koska olemme pääsiäisen mökillä, ainakin näillä näkymin. Itse asiassa lammasta voisi tehdä paljon useammainkin, tykkään sen mausta.

Tähän pataan tuli
1 pkt pekonia
reilu 1 kg lampaan paistia
5 sipulia
5 pientä valkosipulinkynttä
viidenpippurinmaustetta
2 tl suolaa
500 g paseerattua tomaattia
2 rkl tomaattipyrettä
1 kanelitanko
3 laakerinlehteä
2 tl muscavadosokeria
4 dl punaviiniä


Leikkasin lampaan aika isoksi paloiksi. Koirat sai herkuksi kaikki rusto- ja kalvopalat. Sipulit jätin myös aika isoiksi paloiksi ja valkosipulit kokonaisiksi.

Paitsoin lampaan palat neljässä erässä paistinpannussa ruskeiksi yhdessä pekoniviipaleiden kanssa. Jokaisen pannullisen jälkeen laitoin pannun huuhteluveden pataan. Viidennessä pannussa paistoin sipulit ruskeiksi.

Tämän jälkeen yhdistin kaikki ainekset pataan ja annoin olla 150 asteisessa uunissa reilut 3 tuntia. Lisukkeena oli täysjyväriisiä.

Tuon padan ostin viime viikonloppuna Lidlin outlet-myymälästä 10 eurolla. Aivan ihana pata, voi käyttää myös induktioliedellä. Pata on vaan ihan pirun painava ja kun minulla tällä hetkellä on käsissä nivelkipua niin aika työläs on nostaa uuniin ja sieltä takaisin.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Joulukalenterin 18. luukku

Juhannusleipä tekeillä