Joulukalenterin 19. luukku

Joulu se vaan lähenee päivä päivältä ja minulla on hommat niin kesken kuin vaan voi olla. Tänään on onneksi ensimmäinen lomapäivä ja seuraava työpäivä on vasta uuden vuoden jälkeen. Ensimmäiset lomapäivät menee joulupuuhailujen parissa ja sitten toivottavasti jää aikaa rentoutumiseenkin.

Tein pojalleni joululahjaksi villasukat kerrosrivinousulla. Ajattelin nyt jakaa teille miten tuota kerrosrivinousua tehdään. Vaikkakin moni käsityöläinen sitä on varmaan jo käyttänyt. Minun villasukissa on lähes poikkeuksetta aina ennen kantapäätä toinen pätkä resoria, joka auttaa siihen, että villasukka pysyy paremmin jalassa.



Kerrosrivinousun ohje:
1. kierros: Neulo yksivärisellä langalla kaikki silmukat oikein
2. kierros: Ota nyt käyttöösi monivärinen lanka. Neulo monivärisellä langalla 2 silmukkaa oikein ja nosta seuraava silmukka neulomatta (valkoinen lanka). Toista tätä kierros loppuun, eli 2 oikein ja yksi nostettu silmukka.
3. kierros: Toista toinen kierros
Toista kierroksia 1-3.


Miten sinun jouluvalmistelut? Onko kaikki jo hoidossa vai pukkaako stressiä? Arvontaan pääset osallistumaan kommentoimalla jotakin tähän postaukseen.



Kommentit

  1. Kesken on vielä hommat jonkin verran. Kivat sukat. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tykkään itse noista sukista, toivottavasti poikanikin tykkää. Tänään lähtee pari pakettia postissa ja vielä ainakin yhdet sukat pitäisi neuloa.

      Poista
  2. Ihan hyvällä mallilla joo, en ota ollenkaan stressiä siitä! Huomenna vietetään vielä pojan synttäreitäkin..Kyllä se joulu tulee ilman ressaamista!Mukkaan arvontaan ..ksefedini@suomi24.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on myös edessä vielä isäni 75v juhlat ennen joulua.

      Poista
  3. Aika kesken. En tänä vuonna ihmeitä yritäkään. Mitä lasten kanssa saa aikaiseksi, hetkestä nauttien :). Kauniit sukat, pitää joskus kokeilla.
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  4. Ihan kesken vielä, mutta yritän ilman stressiä. Pari työpäivää ja sen jälkeen ruokajuttuja valmiiksi. Lahjoja muutamia hankin tällä viikolla vielä.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Aika pahasti kaikki kesken. Suurimman osan lahjoista olen hankkinut. Huomenna aloitan siivoilemaan. s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  6. Stressiä meinaa tulla, kun hommaa tuntuu olevan vähän liikaa, mutta jospa tässä osaisin kohta rauhoittua ja jättää vaikka turhimmat hommat tekemättä. Hienot sukat ja hyvä ohje! :) hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  7. Pientä ressiä saunansiivouksesta, muuten meen rennolla otteella tän joulun😄 läheisten seura tärkein! Ei siivous

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, että se läheisten seura se tärkeintä lopulta on.

      Poista
  8. Kiitos ohjeesta. Neulontamalli näytti paljon vaikeammalta kun taas ohje tuntui ihan helpolta. Täytyy aloittaa joulunpyhinä neulomaan tällaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin alunperin ajattelin, että miten osaan tehdä. Mutta on loppupeleissä todella helppo malli.

      Poista
  9. Vielä on valmistelut kesken :) minna1995(at)gmail.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä