Vispipuuro

Eilen aamulla mietin hetken, että mikä olisi hyvä aamupala tuolle aamulle. Olimme lähdössä juhliin, joissa tarjoillaan iltapäivällä ruoka. Se olisi kuitenkin vasta myöhemmin iltapäivällä ja tuli mieleen, että pitkästä aikaan teen vispipuuroa ja pääsen samalla käyttämään edellisen vuoden puolukoita pakastimesta.




Ainekset:
4 dl pakastepuolukoita
8 dl vettä
1/4 tl suolaa
½ dl sokeria
1 1/4 dl mannaryynejä

Ihan ensimmäisenä annoin puolukoiden ja veden kiehua noin 10 minuuttia. Keittoaika vaihtelee 5-15 minuutin välillä. Tämän jälkeen lisäsin joukkoon suolan ja sokerin ja mannaryynit. Keitin seosta noin 10 minuuttia. Laitoin puuron jäähtymään jääkaappiin ja sitten vaan sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.






Itse en siivilöinyt marjoja keittämisen jälkeen. Eli joukkoon jäi "sattumia", joka aiheuttaa sen, että puuro ei välttämättä vaahtoudu kuohkeaksi. Mutta eipä se ainakaan meidän perhettä haitannut.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä