Huh hellettä

Maailman tylsin puheenaihe, sää. Mutta pakko kirjoittaa asiasta. Tämä kesä on ollut aivan loistava tällaiselle helteen ystävälle kuin minä. En muista koska olisin ollut näin ruskea kuin nyt. Se huono puoli tässä on, että en saa tehtyä yhtään mitään. Olin ajatellut, että teen kaikki rästiin jääneet kotityöt kesäloman aikana. Eipä tällaisella säällä voi sisällä istua, tästä pitää ottaa kaikki irti. Kohta on talvi ja sitten taas palellaan.



Säätiedotuksissa varoitetaan helteestä, tukalasta helteestä. Olisi ihan mielenkiintoista kerrankin kokea hetki jolloin minä sanon, että olisi tukalan kuumaa. Ihan vaan nähdäkseni kuinka korkealla se oma raja kulkee. Toki on myönnettävä, että yöt ovat tuskastuttavan kuumia. Mutta onneksi on loma.



Kotitöitä vähän helpottaa uusi robotti-imuri. Olin viikon lomalla Italiassa juhannuksen tienoilla. Miehelle jäi kaikki kotityöt ja sen jälkeen meille ilmestyi robotti. Olenkin huvittuneena miettinyt, että huomasiko hän viikon aikana kuinka paljon lopulta teen kotitöitä vai aikooko hän korvata minut kokonaan robotilla. :) Joka tapauksessa elämä helpottui huomattavasti robotin jälkeen. Olin aluksi todella skeptinen, että miten robotti muka osaa tehdä kaiken tarvittavan. Mutta kyllä se vaan osaa. Meidän koira on oikea karvanlevittäjä, en ole toista koiraa tuntenut josta lähtisi näin paljon karvaa. Ensi viikolla tulee vuosi täyteen siitä kun meidän kodista tuli yhden koirantalous. Nupu on yhä lähes päivittäin mielessä, mutta pahin ikävä on helpottanut, onneksi.



Kävimme loman aloittajaksi katsomassa Suomenlinnan kesäteatterissa Yksi lensi yli käenpesän. Sen jälkeen lähdimmekin mökille ja nyt olen puuhaillut puutarhapalstalla. Sen verran pitäisi kotona viettää aikaa, että saisin säilöttyä kaiken mahdollisen puutarhapalstalta. Seuraavana pitäisi miettiä mitä kaikkea teen punajuuristani joita on tullut kiitettävän paljon ottaen huomioon, että en montaa siementä istuttanut. Nostin eilen ensimmäiset peruntkin ja paistoin ne tänään. Aivan ihana makunautinto.


Kukkien suurena ystävänä en voi kuin ihailla puutarhapalstani kukkia. Näistä vaaleanpunaisista joiden nimeä en edes tiedä lähtee aivan huumaava tuoksu. Pitäisi itse asiassa tuoda muutama kukka meille kotiin sisään.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä