Mustikkapiirakka

Tällaisen ihanan mustikkapiirakan leivoin toissa muutaman viikon takaisen mökkireissun jälkeen.


Ainekset:

Pohjaan: 
3 dl vehnäjauhoja
125 g jääkaappikylmää margariinia tai voita
2-3 rkl vettä

Täyte:
n. 500 g tuoreita mustikoita
2 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria




Leivonta aloitettiin luonnollisesti pohjan tekemisestä. Ensin jauhot mitataan kulhoon ja niiden joukkoon sekoitetaan paloiteltu margariini tai voi. Tällä kertaa käytin margariinia. Margariini ja jauhot nypitään murumaiseksi massaksi. Tämän voi tehdä käsin tai haarukalla, itse tykkään tehdä nimenomaan käsin. Tai vaihtoehtoisesti saman voi tehdä monitoimikoneella. Kun seos on murumaista, lisätään kylmä vesi. Tämän jälkeen taikinaan ei saa enää vaivata, muuten se sitkistyy.

Seuraavaksi taikina levitetään piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Oma piirakkavuokani on noin 25 cm halkaisijaltaan. Kun pohja on levitetty tasaisesti, piirakkavuoka taikinoineen laitetaan puoleksi tunniksi jääkaappiin. Suoraan uuniin laittaessa on suuri riski, että se leviää.

Uunin pitää olla 225 asteinen. Pohjaa kannattaa esipaistaa noin 10-12 minuuttia. 

Tämän jälkeen sekoitetaan mustikat, perunajauhot ja sokeri keskenään ja ne lisätään taikinan päälle ja piirakka laitetaan uudestaan uuniin kunnes on on kypsä ja kauniin värinen.




Piirakan kanssa voi tarjota jäätelöä, vaniljakiisseliä, vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vispautuvaan vaniljavaahtoa. Tällä kertaa meillä piirakka nautittiin vaniljakastikkeen kanssa. Täytyy myöntää, että olin laiska ja ostin kastikkeen valmiina kaupasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä