Tonnikalapiirakka

Pohja:
1 pkt ruisperunataikinaa

Täyte:
1 tlk tonnikalaa paloina öljyssä
1 tlk tonnikalaa maustettuna sitruunaalla ja pippurilla
1 prk Flora Ruoka 15 %
2 kananmunaa
n. 2 dl juustoraastetta
hitusen Herbs de Provence mausteseosta, chiliä ja mustapippuria



Kiireisen aikataulun ja oikeastaan eniten oman tämän hetkisen henkisen hyvinvoinnin takia tämä piirakka tuli nyt tehtyä valmispohjasta. Voimavarat ovat vähissä.

Sulatin ensin taikinaa tunnin verran huoneenlämmössä, jonka jälkeen painelin sen piirakkavuokani pohjalle ja reunoille. Seuraavaksi levitin päälle tonnikalat. Ensimmäisestä purkista valutin öljyt pois, mutta tuon sitruunalla ja pippurilla maustetun tonnikalan kaadoin liemineen pohjan päälle.

Tämän jälkeen sekoitin erillisessä kulhossa Flora Ruokakerman, 2 kananmunaa, noin ½ dl juustoraastetta ja mausteet. Nämä lisäsin tonnikalapalojen päälle. Näiden päälle sitten loput juustoraasteesta.

Uunissa tämä herkku oli 225 asteessa alatasolla noin 40 minuuttia.

Maku oli ainakin minun mieleeni todella hyvää. Sitruuna antoi kivan oman lisä twistin.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Joulukalenterin 18. luukku

Juhannusleipä tekeillä