Mustikkapiirakka
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl karkeita vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita ja kauraleseitä sekoitusta (Elovena)
2 dl kaurahiutaleita
3 dl mustikoita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl kermaviiliä
Eilen innostuin pitkästä aikaa leipomaan. Vai pitäisiköhän sanoa, että pitkästä aikaa oli voimia leivontaan. Hiljalleen alkaa kunto palautumaan joulukuun alun leikkauksesta. Tämä ohje on hatusta heitetty, aineksina on käytetty vähän sitä sun tätä mitä löytyi kaapista.
Aloitin vatkaamalla huoneenlämpöisen voin ja sokerin keskenään ja tähän lisäsin kananmunan. Tämän jälkeen sekoitin keskenään kaikki kuivat aineet. Käytin sekä tavallisia että karkeita vehnäjauhoja ihan sen takia, että halusin yhden jauhopussin tyhjäksi. Samoin lesesekoitusta laitoin mukaan tyhjentääkseni kaappia. Kuivat aineet sekoitin lopulta taikinan joukkoon.
Piirakkavuokani on noin 22 senttiä halkaisijaltaan. Levitin taikinan pohjalle, ja sen päälle jäiset mustikat. Sen jälkeen sekoitin erillisessä kulhossa sokerin, kananmunan ja kermaviilin ja kaadoin pohjan päälle.
Piirakkavuoka sitten uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
Tämäkin kuva on huono, kuten edellisessä postauksessa.
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl karkeita vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita ja kauraleseitä sekoitusta (Elovena)
2 dl kaurahiutaleita
3 dl mustikoita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl kermaviiliä
Eilen innostuin pitkästä aikaa leipomaan. Vai pitäisiköhän sanoa, että pitkästä aikaa oli voimia leivontaan. Hiljalleen alkaa kunto palautumaan joulukuun alun leikkauksesta. Tämä ohje on hatusta heitetty, aineksina on käytetty vähän sitä sun tätä mitä löytyi kaapista.
Aloitin vatkaamalla huoneenlämpöisen voin ja sokerin keskenään ja tähän lisäsin kananmunan. Tämän jälkeen sekoitin keskenään kaikki kuivat aineet. Käytin sekä tavallisia että karkeita vehnäjauhoja ihan sen takia, että halusin yhden jauhopussin tyhjäksi. Samoin lesesekoitusta laitoin mukaan tyhjentääkseni kaappia. Kuivat aineet sekoitin lopulta taikinan joukkoon.
Piirakkavuokani on noin 22 senttiä halkaisijaltaan. Levitin taikinan pohjalle, ja sen päälle jäiset mustikat. Sen jälkeen sekoitin erillisessä kulhossa sokerin, kananmunan ja kermaviilin ja kaadoin pohjan päälle.
Piirakkavuoka sitten uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
Tämäkin kuva on huono, kuten edellisessä postauksessa.
Kommentit
Lähetä kommentti