Överikakku
Tulipas todella sokeriöverikakku. Muttä mä olivan ihanaa. Täytyy joskus toistekin tehdä vastaava:
Mutakakkupohjaan tuli:
100 g sulaa
2 dl sokeria
1½ tl vaniljaa
5 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
3 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
Suklaa-juustoseokseen sen sijaan tuli:
200 g Fazerin sinistä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomuskeria
Koristeena oli:
mansikoita,
suolapähkinöitä,
lakupaloja,
vaahtokarkkeja ja suklaakastiketta
Ensimmäisenä tein mutakakun. Sitä sulatin kattilassa voin. Otin voin pois liedeltä ja lisäsin sinne sokerin, sekoittelin kunnes se suli. Sokerin joukossa oli myös vaniljasokeri. Seuraavana sekoitin joukkoon kaakaojauhen ja suolan. Kaikki kolme kananmunaa lisäsin yksitellen ja ihan viimeiseksi jauhot, jotka sekoitin taikinaan.
Uuni oli kuumennettu 175 asteeseen. Voitelen ja korppujauhotin piirakkavuoan, jonka pohjalle levitin suklaaseoksen. Tämän laitoin uuniin noin 13 minuutin ajaksi. Otin piirakan pois uunista ja annoin sen jäähtyä kokonaan.
Kun kakkupohja oli jäähtynyt, sulatin mikrossa suklaan ja annoin sen jäähtyä. Tämän jälkeen sekoitin keskenään juuston ja tomusokerin ja lopuksi lisäsin jäähtyneen suklaaseoksen.Vatkasin kuorutteen oikein huohkeksi ja levitin kakun päälle.
Lopuksi sitten vaan koristeet päälle. Laitoin niitä aika sikinsokin. Ainakin tuntui maistuvan kahviseurassa todella herkullselta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Mutakakkupohjaan tuli:
100 g sulaa
2 dl sokeria
1½ tl vaniljaa
5 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
3 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
Suklaa-juustoseokseen sen sijaan tuli:
200 g Fazerin sinistä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomuskeria
Koristeena oli:
mansikoita,
suolapähkinöitä,
lakupaloja,
vaahtokarkkeja ja suklaakastiketta
Ensimmäisenä tein mutakakun. Sitä sulatin kattilassa voin. Otin voin pois liedeltä ja lisäsin sinne sokerin, sekoittelin kunnes se suli. Sokerin joukossa oli myös vaniljasokeri. Seuraavana sekoitin joukkoon kaakaojauhen ja suolan. Kaikki kolme kananmunaa lisäsin yksitellen ja ihan viimeiseksi jauhot, jotka sekoitin taikinaan.
Uuni oli kuumennettu 175 asteeseen. Voitelen ja korppujauhotin piirakkavuoan, jonka pohjalle levitin suklaaseoksen. Tämän laitoin uuniin noin 13 minuutin ajaksi. Otin piirakan pois uunista ja annoin sen jäähtyä kokonaan.
Kun kakkupohja oli jäähtynyt, sulatin mikrossa suklaan ja annoin sen jäähtyä. Tämän jälkeen sekoitin keskenään juuston ja tomusokerin ja lopuksi lisäsin jäähtyneen suklaaseoksen.Vatkasin kuorutteen oikein huohkeksi ja levitin kakun päälle.
Lopuksi sitten vaan koristeet päälle. Laitoin niitä aika sikinsokin. Ainakin tuntui maistuvan kahviseurassa todella herkullselta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Kommentit
Lähetä kommentti