Savustettu nieriä
Muutaman kerran ollaan nyt savustettu ja nieriä on ehdottomasti ollut parasta. Olin Joutsassa K-kaupassa ja kalatiskillä mietin minkä kokoisen lohen ottaisin. Myyjä sattui kysymään, että onko tarkoitus savustaa ja ehdotti lohen sijaan nieriää. Sanoi itse edellisenä viikonloppuna savustaneensa nimenomaan nieriää. Nieriä oli itselleni kalana vieras. Ainoa virhe joka tehtiin oli kalan koko. Meitä oli kaksi syöjää ja 500 grammaan nieriä oli ihan liian pieni. Tai no kyllä sillä ja voilla höystetyillä varhaisperunoilla nälkä lähti, mutta maku oli niin upea, että olisin voinut vaan syödä ja syödä lisää. Laitoin kalan suolaan noin tuntia ennen savustamista. Käytettiin puuna kirsikkapuuta, muistaakseni 4 palaa. Kala oli meidän Weber-savustimessa noin 1,5 tunnin ajan. Ja ehdottomasti oli parasta kalaa mitä olen koskaan syönyt.
Kommentit
Lähetä kommentti