Eilen satuin kävelemään Plantagenin ohi ja näin tarjouksen 3 tulppaani kimppua kympillä. En pystynyt kävelemään ohi. Muuten tänne ei kuulu mitään uutta ja ihmeellistä. Hiljaista rauhallista perhe-elämää.
Muutaman kerran ollaan nyt savustettu ja nieriä on ehdottomasti ollut parasta. Olin Joutsassa K-kaupassa ja kalatiskillä mietin minkä kokoisen lohen ottaisin. Myyjä sattui kysymään, että onko tarkoitus savustaa ja ehdotti lohen sijaan nieriää. Sanoi itse edellisenä viikonloppuna savustaneensa nimenomaan nieriää. Nieriä oli itselleni kalana vieras. Ainoa virhe joka tehtiin oli kalan koko. Meitä oli kaksi syöjää ja 500 grammaan nieriä oli ihan liian pieni. Tai no kyllä sillä ja voilla höystetyillä varhaisperunoilla nälkä lähti, mutta maku oli niin upea, että olisin voinut vaan syödä ja syödä lisää. Laitoin kalan suolaan noin tuntia ennen savustamista. Käytettiin puuna kirsikkapuuta, muistaakseni 4 palaa. Kala oli meidän Weber-savustimessa noin 1,5 tunnin ajan. Ja ehdottomasti oli parasta kalaa mitä olen koskaan syönyt.
200 g voita 2 dl sokeria 3 kananmunaa 1,5 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 3,5 dl vehnäjauhoja 176 g Susu-suklaata (itse käytin nimenomaan mintun makuista) Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa kananmunat yksitelleen joukkoon. Sekoita keskenään kuivat aineet (eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri). Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita. Paloittele suklaapalat noin 4 pienempään palaan ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Kaada taikina noin 1,5 litran voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti. Jäähtyneen kakun pinnalle voit halutessasi siivilöidä esimerkiksi kaakaojauhetta ja tomusokeria, omasta versiosta jätin sen kuitenkin pois. Ja tää kakku oli siis ihan taivaallisen hyvää. Itse paloittelen Susu-palat 4 palaan, mutta voi niistä halutessaan tehdä vielä pienempiäkin. Tai halutessasi voit käyttää jotakin muutakin suklaata. Itse halusin tarkoituksella, että suklaapalat jäävät suhteellisen isoksi.
Kommentit
Lähetä kommentti