Mustikkapiirakka

Katselin tuossa meidän pakastinta, kuinka siellä on vielä todella paljon viime kesän marjoja. Päätin sitten vähän "tyhjentää" pakastinta ja leipoa meille lauantain kunniaksi mustikkapiirakan. Olen tänne jo kerran aiemmin jonkun mustikkapiirakkaohjeen laittanut, mutta tein pohjan nyt vähän eri tavalla.

Ohjeeseen kirjoitin voin, mutta itse käytin tällä kertaa margariinia. Melkein parempaa kyllä tulee voilla. Huomasin vaan jääkaapissa leivontamargariinipaketin, joka oli sinne "unohtunut" ja se alkoi jo näyttää siltä, että kaipaa käyttämistä.

Tarjoiluun sopisi vaniljakastike tai vaniljajäätelö. Itse olin niin ahne, että ensimmäistä palaa varten en malttanut edes kaivaa jäätelöä esille. Ihanan mureaa ja maistuvaa piirakkaa sellaisenaankin.



Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
n. 4 dl jäisiä mustikoita
1 rkl sokeria
2,5 rkl perunajauhoja

Pehmeä voi ja sokeri vatkataan sähkövatkaimella vaahdoksi ja tämän jälkeen lisätään kananmuna. Vatkaamista jatketaan. Lopuksi lisätään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Käytin noin 22 sentin piirakkavuokaa, ja esipaistoin pohjan 225 asteessa noin 10 minuutin ajan.

Mustikat, joihin on sekoitettu sokeri ja perunajauhot, lisätään vuokaan. Uuniin noin 30 minuutiksi, yhä tuohon samaan 225 asteeseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen