Kävimme juhlistamassa kymmenen vuotista yhdessäoloa. Olipa kiva käydä syömässä jossakin muualla kuin oman keittiön pöydässä. Ravintolana oli Red Khoi Thai. Emme olleet käyneet siellä aiemmin. Oli muuten hyvää ruokaa.
Muutaman kerran ollaan nyt savustettu ja nieriä on ehdottomasti ollut parasta. Olin Joutsassa K-kaupassa ja kalatiskillä mietin minkä kokoisen lohen ottaisin. Myyjä sattui kysymään, että onko tarkoitus savustaa ja ehdotti lohen sijaan nieriää. Sanoi itse edellisenä viikonloppuna savustaneensa nimenomaan nieriää. Nieriä oli itselleni kalana vieras. Ainoa virhe joka tehtiin oli kalan koko. Meitä oli kaksi syöjää ja 500 grammaan nieriä oli ihan liian pieni. Tai no kyllä sillä ja voilla höystetyillä varhaisperunoilla nälkä lähti, mutta maku oli niin upea, että olisin voinut vaan syödä ja syödä lisää. Laitoin kalan suolaan noin tuntia ennen savustamista. Käytettiin puuna kirsikkapuuta, muistaakseni 4 palaa. Kala oli meidän Weber-savustimessa noin 1,5 tunnin ajan. Ja ehdottomasti oli parasta kalaa mitä olen koskaan syönyt.
Vähän kaikki tuntuvat tekevät nykyään videoblogeja ja minä olen jämähtänyt tänne johonkin vanhaan maailmaan. Ehkä minunkin on aika siirtyä ainakin osittain videoiden maailmaan. Tässä tällainen amatoorivideo, vähän ensi mauksi. Pitäisi vielä saada ääni lisätyksi. Neulon tuossa yhtä hartiahuivia, jonka alkuperäinen tarkoitus oli olla joululahja. Mutta nyt kovasti alkaa näyttämään siltä, etten ehdi saada sitä valmiiksi. Vielä ennen joulua on ihan liian monta muutakin projektia edessä päin. Kovasti olen yrittänyt saada meille vähän joulua näkyviin. Jouluverhot on laitettu kaikkialle muaalle kuin makuuhuoneeseen ja olohuoneen isoimpiin ikkunoihin. Meillä on kahdet ikkunat olohuoneessa ja perinteisessä isomman ikkunan olen aina jättänyt normaaliksi. Sieltä kuitenkin heijastuu parvekkeen valot.
Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille lukijoilleni. Piirrän pahviin sydämen, kauniin, herkän, punaisen. Sulle ystäväni annan sen kera halauksen lämpöisen.
Kommentit
Lähetä kommentti