Säilöntää

Meidän elämä on tällä hetkellä täynnä yhtä säilöntää. Yritän saada kaiken mahdollisen puutarhapalstalla kasvavan säilöön talvea varten.

Alla olevassa kuvassa on etikkapunajuuria.


Olen myös keittänyt litra kaupalla mehua. Ensimmäinen satsi oli valkoherukkaa, jossa oli mukana pieni määrä sekä mansikkaa että vadelmaa. Maku oli niin hyvä, etten laittanut edes sokeria joukkoon. Vähän nolottaa myöntää, että keitin ensimmäistä kertaa ikinä mehua. Ja ikää on kohta 50 vuotta.



Seuraavana oli vuorossa raparperi. Tästäkin tuli kivan vaaleanpunaista. Maku yllätti minut. Suhtauduin nimittäin ajatukseen aika skeptisesti. Raparperimehuun laitoin aika reilusti sokeria. Neljä litraa raparperimehua kului todella nopeasti ja olenkin tehnyt vielä toisen annoksen. Jälkimmäisessä mehussa mukana makuna on vähän inkivääriä ja sitruunaa.

Vähän harmitti, että meidän lähikaupassa ei ollut myytävänä kivannäköisiä pulloja. Löysin kuitenkin tällaisia litran muovipulloja jotka soveltuvat pakastamiseen. Nyt pakastimessa on sitten litrakaupalla mehua odottamassa käyttöä. Raparperimehua vein tuliaisiksi myös tyttärelleni jolla on syntymäpäivät näin kesän lopulla.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä