Talvipäivän lihapata

Ainekset: 
1 kg naudan sisäpaisti
1 pkt (170 g) pekonia
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä 
3 sipulia
pala appelsiininkuorta
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl suolaa
mustapippuria
3 laakerinlehteä
200 g herkkusieniä
1 dl appelsiinimehua




Padan valmistus aloitetaan sisäpaistin paloittelemisella isoksi paloiksi, porkkanat paloitellaan myös isoksi paloiksi. Sipulit noin 3 osaan. Seuraavaksi paistetaan pekoni. Paistamisen jälkeen pekonit laitetaan pannuun ja pekonin paistorasvassa parissa erässä ruskistetaan paistipalat. Viimeiseen erään lisätään 3 rkl vehnäjauhoja ja puolet vedestä. Nämä kaadetaan mukaan pataan ja lisätään joukkoon porkkanat, valkosipulinkynnet, sipulit, pala appelsiininkuorta, tomaattipyree, loput vedestä ja mausteet.

Pata laitetaan 175 asteiseen uuniin noin 2 tunniksi. Kahden tunnin kohdalla pata otetaan hetkeksi uunista ja kannattaa maistaa, että tarvitseeko lisätä esimerkiksi suolaa. Tässä vaiheessa lisätään kokonaiset herkkusienet ja appelsiinimehu. Pata vielä hetkeksi uuniin.

Halutessasi puolet nesteestä voi korvata punaviinillä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen