Lehtikaalisipsit

Tein työkaverin vinkin perusteella lehtikaalisipsejä. Kuten puutarhapalstaani liittyvästä blogistani on ollut luettavissa niin minulla on suorastaan ylituotantoa lehtikaalista.


Lehtikaalisipsit on todella helppoja tehdä ja niistä tuli todella maukkaita. Pesin ensin lehtikaalit huolellisesti ja sen jälkeen paloittelin ne pienemmiksi paloiksi. Lehtikaalista kannattaa poista paksu lehtiruoti. Kaaleja ei kuitenkaan kannata ihan mielettömän pieneksi kannata pilkkoa, koska ne kutistuu kuitenkin uunissa.

Minulla oli lehtikaalia 200 gramman verran. Laitoin sipiviksi paloitellut palot muovikulhoon johon kaadoin päälle 2 ruokalusikallista oliiviöljyä. Käytin itse asiassa Ischian matkalta tuomaani oliiviöljyä joka on maustettu chilillä. Toki tavallinen oliiviöljykin käy. Sekoitin öljyn joukkoon 1/4 teelusikallista suolaa ja sitten mausteita oman maun mukaisesti.


On todella tärkeää, että kaikki lehtikaalin palat saavat osansa öljystä. Siinä kannattaa siis olla huolellinen. Sen jälkeen levitin lehtikaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Paistoin niitä uunissa noin 120 asteessa puolisen tuntia. Kannattaa tarkastella, etteivät ne pala. Lehtikaalisipsit ovat valmiita kun ne ovat sopivan rapeita.

Teidän kahdenlaisen version. Ensimmäisen 200 gramman joukkoon lisäsin aika runsaasti valkosipulirouhetta. Seuraavan 200 gramman joukkoon laitoin ripauksen chiliä. Omaan makuuni nimenomaan valkosipuliset sipisit maistuivat parhaimmilta. Mausteena toki voi käyttää ihan mikä oman maun mukaan tuntuu parhaimmalta ja sitten vaan nauttimaan.



Kommentit

  1. Moikka! Just tänään ostin ekaa kertaa lehtikaalia ja kovasti koitan netistä etsiä ohjeita sen käyttöön, niin löysin tien sun blogiin :) Nuo sipsit kuulostaa kyllä herkullisilta, täytyy varmaan koittaa niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Olivat paljon parempia mitä olin odottanutkaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä