Uusi liesi

Viime viikonloppuna tehtiin pizzaa. Siinä vaiheessa kun pizzaa otettiin uunista pois, miehelle jäi käteen uunin ovi. En tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Onneksi pizza oli tuossa vaiheessa jo valmis.

Muutimme tähän kotiin reilut 2 vuotta sitten. Sillinen liesi oli ollut paikallaan jo ennen edellisiä asukkaita ja he eivät olleet saaneet mitään käyttöohjeita. Saimme pikaiset suulliset ohjeet laitteen käyttöön. Olen koko ajan ollut vähän tyytymätön etenkin uuniin, joka on kaikessa leivonnassa vaatinut paljon pidemmän paistoajan kuin mitä normaalisti olisi. No nyt siis tuli hyvä syy vaihtaa koko laite.





Aluksi katselimme netistä ja ajattelimme, että ehkä noin 500 eurolla saisi uuden. Mutta kauppareissu sitten osoittikin muuta. Edellinen oli keraaminen. Päädyttiin tällä kerralla induktiolieteen. Ajattelimme, että kannattaa kuitenkin panostaa laatuun kuin ottaa mahdollisimman halpa. Vaikkakin ei se rahallinen tilanne tällä hetkellä ole mitenkään maailman paras.

Merkkinä on Gorenje, joka on kyllä ihan vieras meille. Toivottavasti se on hyvä. Hintaa tuli reilut 1000 euroa. Tässä laitteessa onkin sitten vaikka mitä ominaisuuksia ja ensimmäisillä kokkauskerroilla on ohjeet koko ajan kädessä. Löytyy grillitoimintoa, löytyy kiertoilmauunia jne. On ajatusta ja vaikka mitä. Uunin puhdistuksenkin pitäisi tapahtua ilman pesuaineita uunin omalla toiminnolla. Tuo uuni on muotoiltu jollakin uudenlaisella tavalla ja lupaavat leivinuuninveroisen paistojäljen, no ihan siihen on usko. Mutta tuskin maltan odottaa, että pääsen tämän laitteen kanssa ihan tositoimiin.


Montaa kertaa ei olla vielä käytetty. Olen ollut vähän huonossa kunnossa tällä viikolla. Ihan ensimmäisenä kuitenkin kokeiltiin tehdä täytettyjä leipiä grillitoiminnolla ja onnistui ihan kivasti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä