Aamiaisleipäset

Ostin tällä viikolla ensimmäistä kertaa Leivotaan -lehden. Ihan niin kuin minulla ei olisi reseptejä muutenkin, suorastaan vihkokaupalla. Oli pakko heti samana päivänä kokeilla lehdestä aamiaisleipäsiä. Pääsin samalla ensimmäistä kertaa kokeilemaan uutta leivonta-alustaani. Ihanasti leivontaliinakin sopii sävy sävyyn sen kanssa.




Kaapissa sattui olemaan puolikas hiiva edellisen viikonlopun leivonnasta. Joten päätin hyötykäyttää sen ja tein vain puolikkaan annoksen lehden annoksesta.

6 kappaleen annokseen tuli:

25 g hiivaa
3 dl maitoa
1 tl suolaa
0,25 dl siirappia
1,5 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
n. 30 g voita


Lämmitin maidon ensin mikrossa kädenlämpöiseksi ja sekoitin siihen hiivan. Tämän jälkeen sekoitin joukkoon suolan, siirapin ja ruisjauhot. Lopuksi lisäsin vehnäjauhot ja huoneenlämpöisen rasvan. Leivinliinan alle vajaaksi tunniksi.


Kun taikina oli kohonnut, jaoin sen kahtia ja sitten molemmat osat kolmeen palaan. Taikina oli aika löysää ja muotoilen siitä pyöreitä leipäsiä. Haarukalla kannattaa tehdä reikiä.

Alkuperäisen reseptin mukaan niitä olisi varmaan pitänyt tulla litteämpiä, koska omat paisui suorastaan sämpylöiksi. Ennen uuniin laittamista annoin vielä kohota noin 20 minuuttia.


Paistoaika 250 asteisessa uunissa oli noin 15 minuuttia. Ihanan pehmeitä sämpylöitä tuli.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä