Mansikkakääretorttu

Ainekset:

 Pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 litra mansikoita
2 dl kermavaahtoa 




Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää seos varovasti munavaahtoon lastalla käännellen. Kaada taikina uunipelille ja paista 200 asteen uunin lämmössä noin 8 minuuttia.

Levitä puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa torttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota varovasti pohjassa kiinni oleva leivinpaperi. Jätä leivinpaperi pohjan päälle ja anna pohjan jäähtyä kokonaan.

Vaahdota kermavaahto ja pilk noin puolet mansikoita pienemmiksi paloiksi. Lisää jäähtyneelle torttulevylle kermavaahtoa ja mansikoita. Rullaa kääretorttu rullaksi leivinpaperin avulla. Levitä loppu kermavaahto rullatulle kääretortulle ja koristele mansikoilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Joulukalenterin 18. luukku

Juhannusleipä tekeillä