Voikanaa

Eilen meillä oli kokeilussa voikana. Olen tätä usemman kerran syönyt ravintolassa, mutta kokkailuna uusi kokemus. Ohje on alunperin Pirkan ohje.


Ainekset:
500 g broilerin fileepihvejä, maustamattomia
3 rkl voita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä 
2 tl inkivääritahnaa
2 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
500 g paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattipyrettä
1 kuivattu chilipalko
1 tl suolaa
ripaus sokeria
2 dl ruoanvalmistuskermaa



Ihan ensimmäisenä paloittelin broilerit pienemmiksi paloiksi ja ne ruskistin ne paistokasarissa voissa. Tämän jälkeen siirsin broilerit odottamaan lautaselle.

Seuraavaksi paloittelein sipulin, suhteellisen isoksi paloiksi. Valkosipulit hienonsin pienemmiksi paloiksi. Kuullotin sipulin ja valkosipulin voissa ja lisäksin joukkoon inkivääritahnan, garam masalan ja juustokuminan.

Seuraavana vuorossa oli paseeratun tomaatin ja tomaattipyreen lisääminen ja näiden jälkeen murensin chilin joukkoon ja lisäsin suolan ja sokerin. Kuumensin seoksen kiehumispisteeseen ja lisäsin joukkoon broilerinpalat. Annan hautua miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia. Ihan viimeisenä lisäsin ruokakerman ja kuumensin seoksen kiehuvaksi.

Lisukkeeksi meillä oli riisiä. Lisukkeeksi sopivat myös naanleipä ja raita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Joulukalenterin 18. luukku

Juhannusleipä tekeillä