Syntisen hyvä leipä
Tämän leivän jälkeen ei koskaan enää tee mieli ostaa kaupan leipiä. Tämä leipä on jotakin niin käsittämättömän hyvää.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita sen joukkoon tuorehiiva. Lisää tämän jälkeen seokseen leseet, ohrahiutaleet, siirappi ja suola. Sekoita seos sekaisin ja jätä noin puoleksi tunniksi liinan alle turpoamaan.
Lisää seuraavaksi vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Taikina saa jäädä löysäksi. Kaada seos voideltuihin leipävuokiin ja anna kohota liinan alla toiset puoli tuntia.
Paista 250 asteessa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla, tikkuun ei saa jäädä taikinaa.
Ainekset:
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 dl kauraleseitä
1 dl ohrahiutaleita
1,5 rkl siirappia
2 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita sen joukkoon tuorehiiva. Lisää tämän jälkeen seokseen leseet, ohrahiutaleet, siirappi ja suola. Sekoita seos sekaisin ja jätä noin puoleksi tunniksi liinan alle turpoamaan.
Lisää seuraavaksi vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Taikina saa jäädä löysäksi. Kaada seos voideltuihin leipävuokiin ja anna kohota liinan alla toiset puoli tuntia.
Paista 250 asteessa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla, tikkuun ei saa jäädä taikinaa.
Kommentit
Lähetä kommentti