Ihastuttava rapukeitto
Tässä on minun suosikkirapukeitto ohjeeni:
750 g tuoreita rapuja
2 l vettä
6 pientä limetinlehteä
1 rkl hienonnettua sitruunanruohoa
2 tl kalakastiketta
3/4 dl vastapuristettua limetinmehua
4 rkl korianterin lehtiä suikaloituna
3 rkl kevätsipulia viipaloituna
1 punainen chili ilman siemeniä ja noin 2,5 cm paksuisia suikaleita
suolaa
pippurua
Puhdista ravut ensiksi. Kuori ne ja poista tumma suoli ravun selkäpuolelta. Huuhteleva ravut juoksevassa kylmässä vedessä, valuta hyvin ja taputtele kuiviksi talounpaperilla. Jätä ravut odottamaan.
Käytän tässä itse isoa kasaria Vesi kannattaa lisätä kasariin ja kuumentaa se kiehuvaksi. Lisää joukkoon limetinlehdet ja hienonnettu sitruunaruoho. Alenna lämpöä ja keitä lientä hiljalleen noin 10 minuutin ajan Lisää liemeen kalakastike ja keitä vielä 5 minuuttia
Lisää keittoon ravut ja limettimehu. Kysennä rapuja miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes liha kiinteytyy ja väri samalle vaalenee.
Lisää keitoon suikaloidut korianterit, kevätsipult chilisuikaleet (voit jättää siemenet pois, mutta minä usein lisään nekin). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Keiton kuuluu olla hyvin kuumaa tarjoiluvaiheessa. Siihen astiaksi sopii pienet kulhot. Ja sitten vaan nauttimaan
750 g tuoreita rapuja
2 l vettä
6 pientä limetinlehteä
1 rkl hienonnettua sitruunanruohoa
2 tl kalakastiketta
3/4 dl vastapuristettua limetinmehua
4 rkl korianterin lehtiä suikaloituna
3 rkl kevätsipulia viipaloituna
1 punainen chili ilman siemeniä ja noin 2,5 cm paksuisia suikaleita
suolaa
pippurua
Puhdista ravut ensiksi. Kuori ne ja poista tumma suoli ravun selkäpuolelta. Huuhteleva ravut juoksevassa kylmässä vedessä, valuta hyvin ja taputtele kuiviksi talounpaperilla. Jätä ravut odottamaan.
Käytän tässä itse isoa kasaria Vesi kannattaa lisätä kasariin ja kuumentaa se kiehuvaksi. Lisää joukkoon limetinlehdet ja hienonnettu sitruunaruoho. Alenna lämpöä ja keitä lientä hiljalleen noin 10 minuutin ajan Lisää liemeen kalakastike ja keitä vielä 5 minuuttia
Lisää keittoon ravut ja limettimehu. Kysennä rapuja miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes liha kiinteytyy ja väri samalle vaalenee.
Lisää keitoon suikaloidut korianterit, kevätsipult chilisuikaleet (voit jättää siemenet pois, mutta minä usein lisään nekin). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Keiton kuuluu olla hyvin kuumaa tarjoiluvaiheessa. Siihen astiaksi sopii pienet kulhot. Ja sitten vaan nauttimaan
Kommentit
Lähetä kommentti