Omenakookospannukakku
Minulle tulee Kotivinkki lehti ja sieltä bongasin Omenakookospannukakun. Ihan en tehnyt reseptin mukaan ja jaankin tässä sen version mitä itse tein. Tästä tuli ihan hyvä pannukakku. Kookoksen ystävänä olisin ehkä voinut kaivata vielä vähän enemmänkin kookoksen makua.
Ainekset:
400 g kookosmaitoa
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
4 dl kevyt maitoa
3 kananmunaa
1 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
3 omenaa
Lisäksi:
kardemummalla ja sokerilla maustettua kermavaahtoa
Aloitin sekoittamalla kookosmaidon ja jauhot tasaiseksi paksuksi taikinaksi. Sen jälkeen lisäsin maidon ja kananmunat. Tämän jälkeen mausteeksi sokeri, kardemumma, suola ja rypsiöljy. Taikinan kannattaa antaa turvota puolisen tuntia.
Kaadoin taikinan leivinperin päälle uunipellille ja paistoin uunin keskiosassa 200 asteessa 10 minuuttia. Tällä välin leikkasin omenat pieniksi siivuiksi. 10 minuutin kuluttua lisäsin omenat taikinan päälle ja jatkoin paistamista vielä puolisen tuntia. Ohjeessa taisi olla 20-25 minuuttia, mutta oma uunini vaatii aina vähän pidemmän paistoajan.
Ainekset:
400 g kookosmaitoa
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
4 dl kevyt maitoa
3 kananmunaa
1 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
3 omenaa
Lisäksi:
kardemummalla ja sokerilla maustettua kermavaahtoa
Aloitin sekoittamalla kookosmaidon ja jauhot tasaiseksi paksuksi taikinaksi. Sen jälkeen lisäsin maidon ja kananmunat. Tämän jälkeen mausteeksi sokeri, kardemumma, suola ja rypsiöljy. Taikinan kannattaa antaa turvota puolisen tuntia.
Kaadoin taikinan leivinperin päälle uunipellille ja paistoin uunin keskiosassa 200 asteessa 10 minuuttia. Tällä välin leikkasin omenat pieniksi siivuiksi. 10 minuutin kuluttua lisäsin omenat taikinan päälle ja jatkoin paistamista vielä puolisen tuntia. Ohjeessa taisi olla 20-25 minuuttia, mutta oma uunini vaatii aina vähän pidemmän paistoajan.
Kommentit
Lähetä kommentti