Muutaman kerran ollaan nyt savustettu ja nieriä on ehdottomasti ollut parasta. Olin Joutsassa K-kaupassa ja kalatiskillä mietin minkä kokoisen lohen ottaisin. Myyjä sattui kysymään, että onko tarkoitus savustaa ja ehdotti lohen sijaan nieriää. Sanoi itse edellisenä viikonloppuna savustaneensa nimenomaan nieriää. Nieriä oli itselleni kalana vieras. Ainoa virhe joka tehtiin oli kalan koko. Meitä oli kaksi syöjää ja 500 grammaan nieriä oli ihan liian pieni. Tai no kyllä sillä ja voilla höystetyillä varhaisperunoilla nälkä lähti, mutta maku oli niin upea, että olisin voinut vaan syödä ja syödä lisää. Laitoin kalan suolaan noin tuntia ennen savustamista. Käytettiin puuna kirsikkapuuta, muistaakseni 4 palaa. Kala oli meidän Weber-savustimessa noin 1,5 tunnin ajan. Ja ehdottomasti oli parasta kalaa mitä olen koskaan syönyt.
Mikä on lempijouluelokuvasi? Kävimme tänään työporukalla katsomassa Ailo, pienen poron suuri seikkailu. Mikään varsinainen jouluelokuvahan tämä ei ollut, mutta jotenkin sopi joulun aikaan. Elokuvassa käydään läpi Ailo poron elämä syntymästä yhden vuoden ikäiseksi. Upeita hetkiä Lapin luonnossa eri vuodenaikoihin. Välillä oli suorastaan ekstra jännittäviä hetkiä, missä sai pelätä miten Ailon käy lopulta. Minun varsinainen suosikki jouluelokuvani on Joulutarina, joka kertoo miten joulupukista tuli lopulta joulupukki. Ailo elokuvan sivuille pääset oheisesta linkistä. Kuva ei ole elokuvasta vaan on otettu ilmaisesta Pixabay palvelusta. Arvontaanhan pääsit mukaan kommentoimalla tätä alapuolelle jotakin. Joulukalenterin 19. luukku aukeaa taas huomenna aamusta noin kello 9 aikoihin.
Juhannusleivän valmistamisen aloitin tänään. Kulhossa on 5 dl ruisjauhoja ja 5 dl lisäämisvaiheessa melkein kiehuvaa vettä. Annoin tuon seistä yön yli ja tänään olisi tarkoitus jatkaa leipomista. Vien leivät tuliaisiksi mökille. Lähdemme perjantaina aamusta juhannuksen viettoon.
Kommentit
Lähetä kommentti