Muutaman kerran ollaan nyt savustettu ja nieriä on ehdottomasti ollut parasta. Olin Joutsassa K-kaupassa ja kalatiskillä mietin minkä kokoisen lohen ottaisin. Myyjä sattui kysymään, että onko tarkoitus savustaa ja ehdotti lohen sijaan nieriää. Sanoi itse edellisenä viikonloppuna savustaneensa nimenomaan nieriää. Nieriä oli itselleni kalana vieras. Ainoa virhe joka tehtiin oli kalan koko. Meitä oli kaksi syöjää ja 500 grammaan nieriä oli ihan liian pieni. Tai no kyllä sillä ja voilla höystetyillä varhaisperunoilla nälkä lähti, mutta maku oli niin upea, että olisin voinut vaan syödä ja syödä lisää. Laitoin kalan suolaan noin tuntia ennen savustamista. Käytettiin puuna kirsikkapuuta, muistaakseni 4 palaa. Kala oli meidän Weber-savustimessa noin 1,5 tunnin ajan. Ja ehdottomasti oli parasta kalaa mitä olen koskaan syönyt.
Nyt täytyy heti myöntää, että olen todella huono servettien kanssa. Tyttäreni on tarjoilija ja äitini on ammatiltaan kokki. Minä olen pudonnut välistä kokonaan pois. Mutta tänään opettelin tällaisen jutun. Kauniinpi tästä tulisi ehdottomasti yksivärisellä servetillä. Käytin kokeilussa kuitenkin tällaista ihanan pirteää jouluista servettiä. Käänsin servetin ensin kokonaan nurin päin. Aukeavan taitoksen pitää osoittaa vasemmalle ja itsestä poispäin. En tiedä kuinka hyvin se tuosta alemmasta kuvasta näkyy. Seuraavaksi servetin ylempi kerros taitetaan kulmittain alaspäin. Käännä liina nyt nurinpäin. Tämän jälkeen käännä oikeaa reunusta kolmanneksen verran kohti keskustaa. Taita vasen reuna oikean reunan päälle. Työnnä alakulma nurkassa olevaan pieneen kolmioon. Käännä liina taas toisin päin. Nyt voit sujauttaa ruokailuvälineet servetin sisään. Tämä tulee olemaan meidän joulukattauksen servettitaittelu. En kylläkään käytä tuota punaista servettiä, vaikka se onkin...
Kommentit
Lähetä kommentti