Mansikkahommia

Ihan heti ei tule mieleen tällaista kesää. Tyttäreni on syntynyt heinäkuun puoli välin jälkeen 22 vuotta sitten. En muista hänen syntymän jälkeen kertaakaan pakastaneeni mansikoita. Mansikkakakkuakaan varten ei ole yleensä ollut enää marjoja jäljellä. Hänen syntymäpäivän jälkeen olen ostanut kaksi viiden kilon mansikkalaatikkoa.

Tämän vuoden mansikoiden perkaaminen on ollut harvinaisen rankkaa puuhaa. Meidän toinen koira kuoli viikko sitten. Mansikat olivat hänen suurta herkkua. Aina kun kotona oli mansikoita, koira päivysti keittiössä. Nuorempi koira sen sijaan ei voisi vähempää välittää mansikoita, jättää kokonaan syömättä.

10 kiloa on nyt lähtenyt paloiteltuna pakastimeen. Paljon enempää ei mahdukaan, meillä on aika pieni pakastin (jääkaappi ja pakastin samassa). Olen haavaillut jääviileäkaapista ja isosta pakastimesta, mutta taitaa keittiöstä tila loppua kesken. Jos hinnat yhtään vielä laskevat niin ajattelin ostaa vielä yhden laatikon hilloa varten. Itse tehty mansikkahillo kun on maailman parasta mansikkahilloa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä