Brownie-mustikkakakku

Tästä mustikkakakusta saa noin 12 palaa. Tästä minulla ei ikävä kyllä ole kuvaa. Kakku on mennyt aina ennen kuin olen saanut kameran esille.



Pohja:
150  tummaa suklaata
100 g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokera
2,5 dl vehnäjauhoja

Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
250 g mustikoita
3 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 dl kermaviiliä
3 dl vispikermaa


Aloita kuumentamalla uuni 175 asteiseksi. Käytä halkaisijaltaan noin 24 cm pyöreää irtopohjavuokaa ja leikkaa sen pohjalle leivinpaperista ympyrä. 

Sulata suklaa. Sekoita keskenään voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan ja lisää mukaan sulatettu suklaa. Sekoita seuraavaksi keskenään siivilöity kaakaojauhe, vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Yhdistä jauhoseos taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuoalle ja paista uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Soseuta mustikat hienoksi soseeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri hienoksi vaahdoksi ja lisää seokseen mustikat. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liota ne kuumaan vesitilkkaseen. Sekoita seos munasokeri-mustikkavaahtoon. Sekoita joukkoon kermaviili. Vaahdota lopuksi kerma ja sekoita taikinaan. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle.

Laita kakku jääkaappiin vähintään 5 tunniksi. Irrota kakku varovasti vuoasta. Koristele mustikoilla ja sokerimassasta tehdyllä ruusulla.








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen