Susukakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
176 g Susu-suklaata (itse käytin nimenomaan mintun makuista)


Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa kananmunat yksitelleen joukkoon. Sekoita keskenään kuivat aineet (eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri). Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita. Paloittele suklaapalat noin 4 pienempään palaan ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Kaada taikina noin 1,5 litran voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa noin 1 tunti.

Jäähtyneen kakun pinnalle voit halutessasi siivilöidä esimerkiksi kaakaojauhetta ja tomusokeria, omasta versiosta jätin sen kuitenkin pois. 






Ja tää kakku oli siis ihan taivaallisen hyvää. Itse paloittelen Susu-palat 4 palaan, mutta voi niistä halutessaan tehdä vielä pienempiäkin. Tai halutessasi voit käyttää jotakin muutakin suklaata. Itse halusin tarkoituksella, että suklaapalat jäävät suhteellisen isoksi. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen