Lammaspata punaviinissä
Tässä meidän tämän pääsiäisen lammasta. Kerran vuodessa meillä on
tapana lammasta syödä, ja tämä taisi olla paras lammaspata mitä meillä
on ollut. Tätä nautittiin valkosipuliperunoiden kera. Eikä todellakaan ollut mikään villasukan makuinen.
Ihan ensimmäisenä aloitin paloittelemalla karitsan suhteellisen isoksi paloiksi. Samoin tein punasipulille, valkosipulille ja porkkanoille. Porkkanoita voisi käyttää enemmänkin, mutta omasta padastani loppui tila kesken.
Kuumensin ison paistinpannun ja paistoin siinä puolet pekoneista. Lähes samaan aikaan lisäsin pannulle lähes puolet lihapaloista, sipuleista, porkkanoista ja valkosipulista. Suolasin tässä vaiheessa lihat. Käristin lihapalat ruskeiksi ja siirsin sen pataan. Toistin saman uudelle erälle lihaa. Lihaa oli kuitenkin sen verran paljon, että käristin ne kolmessa erässä ja viimeiseen erään lisäsin vähän ruokaöljyä, koska pekonia ei ollut enempää jäljellä.
Kaadoin pataan noin 3 dl punaviiniä ja 1 dl vettä. Tämän jälkeen lisäsin pataan mausteet ja lihaliemikuution. Laitoin padan ensin puoleksi tunniksi 225 asteen uuninlämpöön. Puolen tunnin päästä alensin vähän lämpöä ja annoin olla uunissa vielä reilut 3 tuntia. Lihasta tuli ihanan mureaa ja maukasta. Nestettä voi tarpeen mukaan lisätä, mutta itse annoin loppuvaiheessa padan kuivua aika kuivaksi.
Ainekset:
1 pkt pekonia
1,2 kg karitsanpaistia
2 punasipulia
5 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
3 dl punaviiniä
1-2 dl vettä
5 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria
1 lihaliemikuutio
Ihan ensimmäisenä aloitin paloittelemalla karitsan suhteellisen isoksi paloiksi. Samoin tein punasipulille, valkosipulille ja porkkanoille. Porkkanoita voisi käyttää enemmänkin, mutta omasta padastani loppui tila kesken.
Kuumensin ison paistinpannun ja paistoin siinä puolet pekoneista. Lähes samaan aikaan lisäsin pannulle lähes puolet lihapaloista, sipuleista, porkkanoista ja valkosipulista. Suolasin tässä vaiheessa lihat. Käristin lihapalat ruskeiksi ja siirsin sen pataan. Toistin saman uudelle erälle lihaa. Lihaa oli kuitenkin sen verran paljon, että käristin ne kolmessa erässä ja viimeiseen erään lisäsin vähän ruokaöljyä, koska pekonia ei ollut enempää jäljellä.
Kaadoin pataan noin 3 dl punaviiniä ja 1 dl vettä. Tämän jälkeen lisäsin pataan mausteet ja lihaliemikuution. Laitoin padan ensin puoleksi tunniksi 225 asteen uuninlämpöön. Puolen tunnin päästä alensin vähän lämpöä ja annoin olla uunissa vielä reilut 3 tuntia. Lihasta tuli ihanan mureaa ja maukasta. Nestettä voi tarpeen mukaan lisätä, mutta itse annoin loppuvaiheessa padan kuivua aika kuivaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti