Marjakiisseli

5 dl pakastemarjoja
8 dl vettä
1,5 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä



Itse käytin tällä kertaa mansikoiden ja mustikoiden sekoitusta, mutta keiton voi myös valmistaa jommasta kummasta. Myös muita marjoja voi käyttää, mutta silloin kannattaa tarkistaa sokerin määrä, esim. karpalot ovat huomattavasti happamampia ja tarvitsevat enemän sokeria. 

Vesi, sokeri ja marjat laitetaan kattilaan ja näiden annetaan kiehua muutama minuutti. Sen jälkeen kattila pois liedeltä ja sekaan vesi johon on sekoitettu perunajauhot. Kattila uudelleen liedelle ja annetaan pulpahtaa. Helppoa ja nopeaa.

Meillä tätä nautittiin kermavaahto nokareen kera. Jos keittoa ei syödä heti kannattaa pinnalle sirotella vähän sokeria, se estää kuoren muodostumisen pinnalle.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen