Gluteeniton suklaakakku
Tästä kakusta tulee 12 palaa
100 g voita
300 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
½ dl hedelmäsokeria
ripaus suolaa
½ dl pinjansiemeniä
Tarjoiluun:
2 dl vispikermaa
2 rkl hienonnetua sitruunamelissaa
½ limetin raastettua kuorta
Aloita kuumentamalla uuni 175 asteiseksi. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa ja lisää kattilaan. Anna suklaan sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Sekoita keskenään keltuaiset, sokeri ja suola. Lisää seos kattilaan. Vatkaa valkuaiet kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun 24 cm halkaisijaan vuokaan. Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Ripottele pinjansiemenet kakun päälle.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä vähän löysäksi. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma ja mausta se sitruunamelissalla ja raastetulla sitruunan kuorella. Tarjoile kakun kanssa kermavaahtoa.
100 g voita
300 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
½ dl hedelmäsokeria
ripaus suolaa
½ dl pinjansiemeniä
Tarjoiluun:
2 dl vispikermaa
2 rkl hienonnetua sitruunamelissaa
½ limetin raastettua kuorta
Aloita kuumentamalla uuni 175 asteiseksi. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa ja lisää kattilaan. Anna suklaan sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Sekoita keskenään keltuaiset, sokeri ja suola. Lisää seos kattilaan. Vatkaa valkuaiet kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun 24 cm halkaisijaan vuokaan. Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Ripottele pinjansiemenet kakun päälle.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä vähän löysäksi. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma ja mausta se sitruunamelissalla ja raastetulla sitruunan kuorella. Tarjoile kakun kanssa kermavaahtoa.
Kommentit
Lähetä kommentti