Mustikkainen juustokakku
Tämä on yksi suosikkejani, jota teen aina silloin tällöin. Helppo ja yksinkertainen. Valitettavasti minulla ei ole siitä valokuvia.
Tästä annoksesta tulee 24 palaa
Murenna keksit pieniksi murusiksi. Itse laitan yleensä keksit minigrip-pussiin ja nuihin ne kaulimella pieniksi. Sekoita kardemumman siemenet joukkoon. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Käytä 30x40 cm vuokaa, voitele se ja painele keksiseos sen pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa yhteen tuorejuusto, rahka, sokeri ja kulhossa. Kuumenna mustikat kattilassa ja sekoita tasaiseksi soseeksi Anna kiehahtaa. Poista kattila liedeltä ja sekoita joukkoon puristellut liivateet. Anna jäähtyä pienen hetken ja kaada mustikkaseos rahkaseosken joukkoon.
Kaada seos vuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna jähmettyä kylmässä vähintään 5 tuntia. Leikkaa neliöiksi ja koristele tuoreilla mustikoilla.
Tästä annoksesta tulee 24 palaa
Pohja:
600 g digestive keksejä
1,5 rkl kardemummansiemeniä kokonaisina
300 g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
6 dl maustamatonta tuorejuustoa
250 g sulatettuja pakastemustikoita
500 g vaniljanmakuista rahkaa
3 dl sokeria
½ tl suolaa
Koristeluun:
tuoreita mustikoita
Murenna keksit pieniksi murusiksi. Itse laitan yleensä keksit minigrip-pussiin ja nuihin ne kaulimella pieniksi. Sekoita kardemumman siemenet joukkoon. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Käytä 30x40 cm vuokaa, voitele se ja painele keksiseos sen pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa yhteen tuorejuusto, rahka, sokeri ja kulhossa. Kuumenna mustikat kattilassa ja sekoita tasaiseksi soseeksi Anna kiehahtaa. Poista kattila liedeltä ja sekoita joukkoon puristellut liivateet. Anna jäähtyä pienen hetken ja kaada mustikkaseos rahkaseosken joukkoon.
Kaada seos vuokaan ja levitä tasaiseksi. Anna jähmettyä kylmässä vähintään 5 tuntia. Leikkaa neliöiksi ja koristele tuoreilla mustikoilla.
Kommentit
Lähetä kommentti