Joulukalenterin 10. luukku

Kuuluuko sinun perinteisiin käydä kirkossa kuuntelemassa Kauneimmat joululaulut? Siitä on tullut ehdoton perinne minulle, en voisi enää olla ilman kyseistä tapahtumaa. Kävin eilen illalla Jakomäen kirkossa kuuntelemassa ja laulamassa joululauluja,

Lapsuudessa lempijoululauluni oli Heinillä härkien kaukalon. Se oli jotenkin todella kaunis laulu. Askartelin lapsuudessa aika usein oman joulukuvaelman seinälle. Siinä oli mukana seimi, Jeesus-vauva, härkiä jne. Harmi, että niistä ei ole yhtään valokuvaa jäljellä. 

Itämaantietäjät olivat nimeltää Kasper, Mechior ja Balthasar. Loppiainen on se päivä kun itämaan tietäjät vihdoin löysivät tallista Jeesus vauvan. Loppiaisen sää yleensä jatkuu seuraavat 13 viikkoa. Eli jos loppiaisena on kovin kirpeä pakkanen, ovat tammi- ja helmikuukin kylmiä. Vanhan uskomuksen mukaan loppiaista edeltävänä yönä voi nähdä enneunia. Silloin yöpöydälle kannattaa laittaa yöksi vihko ja kynä, uni saattaa myöhemmin muuttua todeksi.




Nyt aikuisena minun olisi vaikea valita lempijoululauluani, minulla on kaksi vaihtoehtoa. Sekä Sydämeeni joulun teet että Tulkoon joulu ovat suosikkejani. Alla olevasta linkistä pääset kuuntelemaan Vesa-Matti Loirin version kappaleesta Sydämeeni joulun teet.

https://www.youtube.com/watch?v=Ki0mVpIs0zE


Kerro kommentoimalla mikä sinusta on kaunein joululaulu ja olet mukana arvonnassa. Joulukalenterin seuraava luukku aukeaa taas huomenna aamulla.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä