Joulukalenterin viides luukku

Hei, istahda hetkeksi alas ja lue joulukalenterini viides luukku.

Meillä kotona jouluna vietiin aina mummolasta tuotu kauralyhde pihalle lintujen iloksi. Lintujen touhuja oli kiva katsella. Tässä joulukalenteri luukussa esittelen oma tekemäni ruoan linnuille. Jäähdytetystä kookosrasvasta ja auringonkukan siemenistä valmistetun ruoan, joka kiinnitetään köydellä roikkumaan puuhun.




Tarvikkeet:
rengasvuoka
paketti kookosrasvaa
iso pussi auringonkukansiemeniä
köysi kiinnitykseen

Maukkaan aterian linnuille valmistat seuraavalla tavalla. Ota rengasvuoka. Minulla ei ollut kunnollista rengasvuokaa ja toteutus jäi sen vuoksi vähän rumaksi. Sulata kookosrasva. Kaada rasva kakkuvuokaan johon on lisätty auringonkukan siemenet. Vie vuoka kylmään jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.


Kun rasva on jähmettynyt uudestaan irrota seos varovasti vuoasta. Tämä oli aika haasteellinen vaihe ja kannattaakin olla varovainen. Vuokaa pitää nimittäin vähän lämmittää, jotta massan saa irti vuoasta. Mutta jos liikaa lämmittää niin ainakin minulla tuo massa meinasi haljeta.

Tämän jälkeen jähmettyneen massan ympärille silmitaan köysi ja massan voi laittaa pihalle roikkumaan.


Samalla menettelmällä voi tehdä ruokia linnuille myös pienempiin vuokiin. Tai käyttämällä apuna esimerkiksi sydämenmuotoisia piparkakkumuotteja. Muistathan, että lintuja jos talviruokkii niin ruokaa pitää muistaa antaa koko talven. Ei siis pelkästään jouluna.

Meidän taloyhtiössä on kielletty lintujen ruokinta rottaongelman vuoksi. Ja taitaa olla aika monessa muussakin paikassa täällä Helsingissä sama juttu. Joten tämä lähtee lahjaksi johonkin jossa se on sallittua kunhan saan hankituksi tähän sen puuttuvan narun.

Olet mukana arvonnassa kun kommentoit jotakin tämän postauksen alapuolelle. Kerro miten sinä muistat eläimiä jouluna. Haasteen osallistumisen ohjeet löytyvät alla olevasta linkistä. Muistathan tulla kuitenkin kirjoittamaan kommenttikenttääni, että olet osallistunut haasteeseen. Muussa tapauksessa en tiedä sinun olevan mukana tässä haasteessa ja en voi antaa sinulle arvontalipuketta.

Lisää haasteesta löydät oheisen linkin kautta. Maksimillaan voit osallistua haasteeseen 24 lipukkeella jos teet kaikki antamani haasteet. Ja voittonahan oli minun neulomani sukat, joista löydät myös lisätietoa edellä esitetyn linkin kautta.


Facebook sivustolleni pääset oheisen linkin takaa.

Voit toki myös jakaa joulukalenteriani eteenpäin jos niin haluat.

Blogger tai Facebook ei ole mukana tässä arvonnassa.

Ihanaa joulunodotusta, luukku numero 6 avautuu huomenna noin kello 9.


Ylin kuva on lainattu Pixabay palvelusta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen