Joulukalenterin 9. luukku

Tänään on Annanpäivä. Samalla on äitini Annelin nimipäivä. Betlehemissä syntynyt Anna oli 20-vuotias kun hän alkoi odottaa vauvaa, jonka nimeksi tuli Maria. Samainen Maria synnytti myöhemmin pojan, jonka syntymäjuhlaa jouluna vietetään.

Annanpäivän rituaaleihin on yleensä kuulunut leipomistalkoot. Annanpäivänä myös oli tapana pestä valmiiksi kaikki jouluvaatteet, jotta ne ovat varmasti puhtaana ja kuivana aaton viettoa varten. Myös lipeäkala laitettiin Annanpäivänä likoamaan veteen. Vanhojen tarinoiden mukaan paras aika tehdä metsässä puutöitä on 9.-21.12. Tältä ajalta saa erityisen hyviä polttopuita. Annanpäivänä on perinteisesti ollut lauhasää. Mahtoikohan tämä johtua siitä, että uunit olivat täynnä leivonnaisia?

Äitini nimipäivän kunniaksi esittelen tänään helpot joulukuusenkoristeet, jotka äitini on tehnyt.





Tarvitset:
paperia/vanhan kirjanpalasia
enkelinpää kiiltokuvia
liimaa
pieni pala narua
sakset


Leikkaa kirjasta tai paperista suorakulmainen pala, joka on noin 15x27 cm. Koko ei ole sentilleen tärkeä. Tämän jälkeen taittele paperi ohuiksi haitareiksi. Käännä paperi niin, että pitkäsivusta on sivulla ja lyhyestä sivusta muodostuu enkelin vartalo.


Jätä enkelin päätä varten noin 4 cm. Purista osa tiukasti yhteen ja sido se tiukasti ohuella narulla. Kiinnitä enkelin kasvot paperiin pienellä liimapalalla.



Enkeli on nyt valmis ja voit ripustaa sen vaikkapa joulukuuseen.




Oletko tehnyt itse joulukuusenkoristeita? Kommentoi ja olet mukana arvonnassa.d

Joulukalenterin kymmenes luukku avautuu huomenna noin kello 9.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä