Joulukalenterin neljäs luukku

Tervetuloa avaamaan joulukalenterin neljättä luukkua. Tiedätkö, että tänään vietetään Pyhän Barbaran päivää? Entä tiedätkö kuka Pyhä Barbara oli? Barbara oli kaunis, älykäs 300-luvulla elänyt tyttö, jolla oli paljon kilpakosijoita. Barbaraa ei kuitenkaan kosijat kiinnostaneet, hän  halusi opiskella kristinuskoa. 300-luvulla oli monessa paikassa vielä kiellettyä olla kristitty.

Hänen isänsä vangitsi Barbaran torniin suojellakseen tyttöä sekä kilpakosijoilta sekä kristinuskon vaikutukselta. Barbara oli ottanut vankilaan mukaansa kirsikkapuunoksan. Tytön kuolinpäivänä, joka muuten oli joulukuun neljäs päivä, kirsikkapuun oksa oli puhjennut kukkaan. Vanhan perinteen mukaan jouluna tuotiinkin usein puiden oksia sisään.

Barbara on ollut Tähkäpää tarinan innoituksen lähde. Barbara eli tornissa johon toimitettiin köyden avulla tarvikkeita. Barbara koki hyvin julman kohtalon. Häntä kidutettiin ja lopulta kun hän ei vieläkään ollut valmis luopumaan uskostaan, hänet määrättiin mestattavaksi.

Pyhän Barbaran päivä oli ennen se päivä jolloin aloitettiin jouluksi valmistettavien vaatteiden lankojen kehrääminen. Barbara on yksi neljästätoista suojeluspyhimyksestä joita kristityt voivat kutsua luokseen hädänhetkellä.

Somat enkelikorvakorut saat laittamalla yhden isomman värikkään lasihelmen korupiikkiin, väliin enkelinsiivet ja päälimmäiseksi kirkaan värisen pienemmän helmen. Kiinnitä sen jälkeen korupiikkiin korvakorun koukut.


Korvakoruille saa kivan säilytysrasian kun tulitikkuaskin päällystää vanhalla tapetin palalla tai koristepaperilla. Laita tulitikkuaskin sisään pala pumpulia ja asettele korvakorut sinne. Jouluna voi päällystää tulitikku askit esimerkiksi punaisella huopakankaan palalla ja laittaa päälle jonkun jouluisen koristeen. Tällöin tulee vaan muistaa jättää paljaaksi se kohta jolla tikku sytytetään.


Olet mukana arvonnassa kun kommentoit jotakin tämän postauksen alapuolelle. Haasteen osallistumisen ohjeet löytyvät alla olevasta linkistä. Muistathan tulla kuitenkin kirjoittamaan kommenttikenttääni, että olet osallistunut haasteeseen. Muussa tapauksessa en tiedä sinun olevan mukana tässä haasteessa ja en voi antaa sinulle arvontalipuketta.

Lisää haasteesta löydät oheisen linkin kautta. Maksimillaan voit osallistua haasteeseen 24 lipukkeella jos teet kaikki antamani haasteet. Ja voittonahan oli minun neulomani sukat, joista löydät myös lisätietoa edellä esitetyn linkin kautta.


Facebook sivustolleni pääset oheisen linkin takaa.

Voit toki myös jakaa joulukalenteriani eteenpäin jos niin haluat.

Blogger tai Facebook ei ole mukana tässä arvonnassa.

Ihanaa joulunodotusta, luukku numero 5 avautuu huomenna noin kello 9.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä