Joulukuun ensimmäinen luukku

Tervetuloa joulu ja olen tervetuloa avaamaan blogini ensimmäisen joulukalenteriluukun. Joulukalenterin luukun ilmestyvät automaattiseti kerran päivässä.

Joulu on täynnä taikaa ja tuoksua, pienten lasten lasten silmien säihkyntää, kiirettä ja hulinaakin. Joulun sanoma on toisille kristitty, toisille jotakin muuta. Joulun merkitys on vuosien varrella muuttunut. Esimerkiksi meidän joulutotontut ovat perua siltä ajalta, kun Suomessa oli vielä vanha kansanusko.

Joulua vietetään lukemattomin erilaisin tavoin. Toisille se tosiaan on harraas Jeesuksen syntymäjuhla, toiselle perheelle se saattaa olla muuten vaan kiva tapa saada arkeen jotakin muuta. Osa meidän suomalaisista jouluperinteistä on tullut ulkomailta, osa taas on vanhaa perua.


Astu sisälle joulukalenteriini ja pidä edes hetki rauhallista nautiskelua lukien. Unohda kiireet. Jouluun on vielä reilusti aikaa. Tässä on yksi mieluistani joulurunoista.


Tontu kun hyypi meidän pihaan, 
varoen tartuin sen punaiseen hihaan.
Pyysin: viestin viethän ystävälle, 
niin paljon toivoisin hyvää hänelle.
Tuoksua kuusen ja kynttiläin
iloa ja riemua kukkarapäin.
Lämpöä, rakkautta läheisten,
ystävän jouluisen halauksen.

Ihanaa joulun odotusta sinulle lukijani.

 Haastan sinut nyt kirjoittamaan omalla Blogger-tililläsi oman lempijoulurunosiin liittyvän postauksen. Voit tehdä sen myös esimeriksi jossakin muussa Some-kanavassa tai vaikkapalla kirjoittamalla runon minun kommenttikenttään. Haasteen osallistumisen ohjeet löytyvät alla olevasta linkistä. Muistathan tulla kuitenkin kirjoittamaan kommenttikenttääni, että olet osallistunut haasteeseen. Muussa tapauksessa en tiedä sinun olevan mukana tässä haasteessa ja en voi antaa sinulle arvontalipuketta.

Lisää haasteesta löydät oheisen linkin kautta. Maksimillaan voit osallistua haasteeseen 24 lipukkeella jos teet kaikki antamani haasteet. Ja voittonahan oli minun neulomani sukat, joista löydät myös lisätietoa edellä esitetyn linkin kautta.


Facebook sivustolleni pääset oheisen linkin takaa.

Voit toki myös jakaa joulukalenteriani eteenpäin jos niin haluat.

Blogger tai Facebook ei ole mukana tässä arvonnassa.

Ihanaa joulunodotusta, luukku numero 2 avautuu huomenna noin kello 9.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä