Joulukalenterin toinen luukku

Mistä joulu alkaa? Se on aiheena joulukalenterini toisessa luukussa. Perinteiden mukaisesti joulu alkaa Lucianpäivänä eli 11. päivää ennen jouluaattoa ja se jatkuu aina 20 päivää jouluaaton jälkeen. Me "jouluhullut" ihmiset kuitenkin yleensä aloitamme jouluvalmistelut jo paljon ennen Lucianpäivää. Aikoinaan ihmisillä oli kuulemma tapana viettää pastoa ennen joulua. Paasto aloitettiin Lucian päivänä, eli 13.12. Paasto johtui todennäköisesti siitä, että haluttiin elää säästeliäästi jouluun valmistautuessa.


Olin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsingin Senaatintorilla Aleksin joulukadun valojen avajaisissa. Se oli sunnuntaina 25.11. Kun lapset olivat vielä pieniä saatoimme käydä Porvoon joulun avajaisissa, mutta sen jälkeen nämä joulunavajaiset ovat jääneet välistä. Aleksin joulukadun avajaiset oli kuitenkin sen verran kiva tapahtuma, että siitä saattaa tulla meidän perheelle uusi jouluperinne.



Joulukadun avajaisten esiintyjien joukossa oli mm. Waltteri Torikka ja Club For Five. En ole mikään oopperan ystävä, mutta kun Watteri Torikan äänikajahti ilmoille niin hyvä ettei kyyneleet tulleet silmiin. Upea kokemus.



Tänä vuonna meillä on aloitettu jouluvalmistelut vasta hiljalleen näihin aikoihin. Jäin torstaina lomalle ja viikonloppu oli täynnä menoa. Juuri mitään näkyvää ei ole vielä laitettu, joten kuvat ovat viime vuodelta. Noin kuukausi sitten tein Bujooni joulusiivouslistan, mutta siitäkään ei ole vielä yhtään rastia rastittuna. Joululahjaneulomuksia olen aloitellut jo pari kuukautta sitten. Mutta niidenkin suhteen olen ihan liian jäljellä. Tulen todennäköisesti ennen aattoa vielä hikipäässä viettämään aikaa neulomusten parissa.



Koristeet olen laittanut yleensä hiljalleen näin joulukuun alussa tai viimeistään itsenäisyyspäivänä. Kuusen kanssa olen tarkkana, kuusi saa tulla kotiin aikaisintaan jouluaaton aattona. Ei koskaan aikaisemmin.




Kerro minulle koska sinä aloitat jouluvalmistelut? Jätä kommentti ja olet mukana arvonnassa. 

Lisää haasteesta löydät oheisen linkin kautta. Maksimillaan voit osallistua haasteeseen 24 lipukkeella jos teet kaikki antamani haasteet. Ja voittonahan oli minun neulomani sukat, joista löydät myös lisätietoa edellä esitetyn linkin kautta.


Facebook sivustolleni pääset oheisen linkin takaa.

Voit toki myös jakaa joulukalenteriani eteenpäin jos niin haluat.

Blogger tai Facebook ei ole mukana tässä arvonnassa.

Ihanaa joulunodotusta, luukku numero 2 avautuu huomenna noin kello 9.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Savustettu nieriä

Blogin uudistaminen

Paksuneulanäytteessä